Definita cuvantului conversa
CONVERSÁ vb. intr. a vorbi cu cineva, a susține o conversație. (< fr. converser, lat. conversari)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu conversa
MIMÁNSA s.f. Școală filozofică indiană, care susținea că lumea se întemeiază pe un principiu material alături de unul spiritual, ea fiind veșnică, necreată și formată din atomi. [< fr. mimansa, cf. sanscr. mimamsa – cercetare]. Vezi definitia »
ambutisa,ambutisez,vb.I.Tranz.A prelucra prin deformare plastica,la cald sau la rece,un semifabricat din tabla pentru a obtine capaceçutii,farfurii etc.-Cf. fr.emboutir Vezi definitia »
REBÁLSA s. f. pădure de palmieri din regiunile mlăștinoase ale Amazoniei. (< sp. rebalsa) Vezi definitia »
DEPRESÁ vb. I. tr. 1. A desface cu o presă două piese aflate în contact forțat. 2. A rări puieții unui semințiș. 3. A modifica proprietățile superficiale ale mineralelor cu ajutorul depresanților. [P.i. -sez. / < fr. dépresser] Vezi definitia »
DISPERSÁ vb. I. tr., refl. a (se) împrăștia, a (se) răspândi. ◊ (chim.) a realiza o dispersie, a se afla în stare de dispersie. II. tr. a împrăștia organizat populația, instituțiile etc. în timp de război, pentru a nu constitui obiective vizibile. ◊ a dispune unitățile militare pe subunități în raioane la distanțe mari, pentru a reduce posibilitățile inamicului de a le nimici. (< fr. disperser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z