Definita cuvantului cromonemă
CROMONÉMĂ s. f. filament cromozomial încolăcit sau spiralat, cu segmente de cromomere, în profaza mitozei. (< fr. chromonème)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cromonemă
METALOCERÁMICĂ s. f. Ramură a metalurgiei care se ocupă cu fabricarea de piese, obiecte etc. din metale și aliaje pe baza pulberilor metalice. – Din fr. métallocéramique. Vezi definitia »
PARATUBERCULÓZĂ s. f.. 1 formă de tuberculoză atipică. 2. boală infecțioasă la rumegătoare, provocată de un microb înrudit cu bacilul tuberculozei. (< fr. paratuberculose) Vezi definitia »
aterínă (ateríne), s. f. – Peștișor marin de culoare argintie. Ngr. ἀυερίνα „specie de pește”, sau tc. aterina, din gr. ἀυερίνη (Meyer, Türk. St., I, 21). Vezi definitia »
TIPOTÉCĂ, tipoteci, s. f. Colecție a seturilor complete de caractere tipografice și litere (din toate scrierile lumii). – Tip[ografie] + suf. -tecă. Vezi definitia »
PROTÁZĂ, protaze, s. f. 1. Partea întâi a unei perioade condiționale, care cuprinde grupa propozițiilor secundare și care îndreaptă atenția cititorului asupra consecințelor care se enunță în apodoză. 2. Partea de la început a unei drame antice, care cuprindea expunerea subiectului. – Din fr. protase. Cf. lat. protasis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z