Definita cuvantului defectoscopie
DEFECTOSCOPÍE s. f. examinare a structurii materialelor sau a diferitelor piese în scopul descoperirii unor eventuale defecte. (< fr. défectoscopie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu defectoscopie
MELANEMÍE s. f. colorație în negru a sângelui, datorită prezenței pigmenților melanici. (< fr. mélanémie) Vezi definitia »
piticénie, piticénii, s.f. (înv.) ființă nedezvoltată, pipernicită; stârpitură. Vezi definitia »
EPIDIDIMECTOMÍE s. f. ablațiune a epididimului. (< fr. épididymectomie) Vezi definitia »
BIOSOCIOLOGÍE s.f. 1. Concepție antiștiințifică referitoare la societate, care explică viața socială și politică în primul rând prin factori biologici, reduși la noțiunea de rasă; teorie, preconizată de sociologii fasciști, care pretinde că factorul determinant al dezvoltării sociale este factorul biologic, redus la noțiunea de rasă. 2. Disciplină care se ocupă cu studiul biocenozelor. [< fr. biosociologie]. Vezi definitia »
NETEMEINICÍE, netemeinicii, s. f. Lipsă de temeinicie; spec. viciu al unei hotărâri date de un organ de jurisdicție, care constă fie în greșita sau incompleta stabilire a faptelor, fie în lipsa de motivare, fie într-o motivare contradictorie sau în nefondarea ei pe un articol de lege. – Ne- + temeinicie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z