Definita cuvantului netemeinicie
NETEMEINICÍE, netemeinicii, s. f. Lipsă de temeinicie; spec. viciu al unei hotărâri date de un organ de jurisdicție, care constă fie în greșita sau incompleta stabilire a faptelor, fie în lipsa de motivare, fie într-o motivare contradictorie sau în nefondarea ei pe un articol de lege. – Ne- + temeinicie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu netemeinicie
epifaníe s.f. Arătare a lui Isus Cristos oamenilor, magilor; (p. ext.) revelație a unei realități sacre, mitice; (fig.; poet.) revelație a unei lumi nevăzute. (< fr. épiphanie, gr. epiphania, apariție) Vezi definitia »
PLANIMETRÍE s. f. 1. ramură a topografiei care se ocupă cu determinarea și reprezentarea pe un plan, pe o hartă a detaliilor de pe o suprafață de teren. 2. parte a geometriei care studiază suprafețele plane; geometrie plană. (< fr. planimétrie) Vezi definitia »
MULTIPLICÁȚIE s. f. multiplicare. (< fr. multiplication, lat. multiplicatio) Vezi definitia »
TASICHINEZÍE s.f. (Med.) Tendință irezistibilă de a se mișca, de a alerga, care se observă la psihopați. [Gen. -iei. / < fr. tasikinésie, cf. gr. tasis – tendință, kinesis – mișcare]. Vezi definitia »
varméghie (-ii), s. f. – Provincie, comitat, în vechiul regat al Ungariei. – Var. varmedie. Mag. vármegye (Tiktin; Pop, Dacor., VIII, 64). În Trans. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z