Definita cuvantului desaliniza
DESALINIZÁ vb. tr. 1. a extrage sarea din apă, din petrol etc. 2. a îndepărta sărurile dintr-o soluție sau dintr-un preparat; a desăra. (după fr. dessaler)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu desaliniza
BONDERIZÁ vb. tr. a supune operației de fosfatare a unor metale feroase pentru a le feri de rugină. (< fr. bondériser) Vezi definitia »
DEMITIZÁ vb. tr. 1. a face ca un lucru, o idee să-și piardă caracterul mitic; a demistifica, a demitifica, a demitologiza. 2. a înlătura exagerările, deformările, iluziile despre originea și evoluția lucrurilor, fenomenelor etc., prezentându-le în conformitate cu realitatea; a nega anumite idei susceptibile de a se fi golit de înțelesul lor primordial. (< it. demitizzare) Vezi definitia »
CRISTALIZÁ, cristalizez, vb. I. 1. Intranz. și refl. (Despre substanțe) A se transforma dintr-o stare gazoasă, lichidă sau solidă-amorfă în stare solidă-cristalină. 2. Refl. și tranz. Fig. A lua sau a da o formă precisă, potrivită; a (se) închega, a (se) limpezi, a (se) clarifica. – Din fr. cristalliser. Vezi definitia »
BOTANIZÁ vb. tr. a strânge plante pentru studii; a erboriza. (< fr. botaniser) Vezi definitia »
COSMETIZÁ, cosmetizéz, vb. I. Tranz. A îngriji pielea, părul etc. cu cosmetice (I.2). ♦ (Fig.) A înfrumuseța superficial, a masca. (< engl. cosmetize) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z