Definita cuvantului eczematidă
ECZEMATÍDĂ s. f. afecțiune cutanată asemănătoare cu eczema, apărând în aceleași condiții, dar distingându-se prin absența veziculelor. (< fr. eczématide)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eczematidă
DIASTEMÁTICĂ s.f. (Muz.) Sistem de notație muzicală simplă, fără indicații asupra duratei sunetelor. [Pron. di-as-. / < fr. diastématique]. Vezi definitia »
săltătúră, săltătúri, s.f. (înv. și reg.) 1. salt; săritură. 2. mișcare de ridicare, de înălțare. Vezi definitia »
zgấrie-brấnză (pop.) (-ri-e-) s. m. și f., g.-d. lui zgấrie-brấnză; pl. zgấrie-brấnză Vezi definitia »
CĂPTUȘEÁLĂ, căptușeli, s. f. 1. Pânză sau stofă cu care se dublează, în interior, un obiect de îmbrăcăminte, pentru a-i da un aspect mai îngrijit și pentru a-l face mai călduros. ♦ Material aplicat în interiorul încălțămintei pentru ca aceasta să-și mențină forma. 2. Pânză sau stofă cu care se învelesc unele obiecte pentru a le feri de deteriorare. 3. Strat rezistent de lemn, de metal sau de cărămidă, cu care se acoperă un obiect pe dinăuntru sau pe dinafară (pentru a-l feri de degradare, pentru consolidare, izolare termică, acustică etc.). 4. Ramă de lemn care acoperă fețele interioare ale golului unei uși și de care sunt fixate canaturile ușii. – Căptuși + suf. -eală. Vezi definitia »
AMFIARTRÓZĂ s.f. Articulație cu un grad limitat de mobilitate. [< fr. amphiarthrose, cf. gr. amphi – împrejur, arthrosis – articulație]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z