Definita cuvantului mexican
MEXICÁN, -Ă, mexicani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mexicului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Mexicului sau mexicanilor (1), privitor la Mexic sau la mexicani, originar din Mexic, caracteristic Mexicului sau mexicanilor. – Mexic (n. pr.) + suf. -an. Cf. fr. mexicain.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mexican
DOLMÁN s.n. Haină groasă și scurtă (împodobită cu brandenburguri) purtată mai ales de militari. [Cf. fr. dolman, germ. Dolman]. Vezi definitia »
KAZANIÁN s.n. Etaj al permianului superior de facies marin, pe platforma rusă, corespunzător turingianului din vestul Europei. (din rus. kazanskii) Vezi definitia »
MASTOIDIÁN, -Ă, mastoidieni, -e, adj. Care ține de mastoidă (1), care se referă la mastoidă, propriu mastoidei. Mușchi mastoidian. [Pr.: -to-i-di-an] – Din fr. mastoïdien. Vezi definitia »
EUCLIDIÁN, -Ă adj. Referitor la axiomele și postulatele formulate de Euclid. [Pron. -di-an, pl. -ieni, iene. / < fr. euclidien, cf. Euclid – matematician grec din antichitate]. Vezi definitia »
CONSTANTÁN s.n. Aliaj de cupru și nichel cu coeficient de dilatare mic și rezistență specifică mare, întrebuințat la fabricarea rezistențelor electrice. [< fr. constantan]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z