Definita cuvantului electrometrie
ELECTROMETRÍE s. f. metodă de analiză chimică cantitativă volumetrică, în care sfârșitul unei reacții este pus în evidență prin variația potențialului unui electrod cufundat în soluția de analizat; potențiometrie. (< fr. électrométrie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu electrometrie
PETRECÁNIE, (2, 3) petrecanii, s. f. 1. (Înv.) Moarte. (Astăzi fam.; în loc. vb.) A(-i) face de petrecanie = a) a lua (cuiva) viața; a omorî, a ucide, a răpune (pe cineva); b) a risipi, a strica, a distruge (un bun, un obiect); a cheltui (tot); a da gata (ceva). A i se face (cuiva) de petrecanie = a-i veni (cuiva) pofta să se bage singur în primejdie (de moarte); a (-și) căuta moartea (cu lumânarea). A-și face de petrecanie = a se sinucide. 2. (Înv. și reg.) Întâmplare, eveniment; pățanie. 3. (Înv. și reg.) Petrecere (3), chef. – Petrece + suf. -anie. Vezi definitia »
RÚPIE, rupii, s. f. Monedă de argint care constituie unitatea sistemului monetar din India, Nepal etc. ♦ Veche monedă turcească de aur. – Din fr. roupie. Vezi definitia »
țifloáie, țiflói, s.f. (reg.) 1. pântece umflat, burtă mare. 2. om bătrân. Vezi definitia »
COLECISTOSTOMÍE s.f. (Med.) Deschiderea și legarea chirurgicală a vezicii biliare de piele. [Gen. -iei. / < fr. cholécystostomie]. Vezi definitia »
SILVOLOGÍE s. f. domeniu de cercetare care studiază pădurea ca fenomen natural. (< fr. sylvologie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z