Definita cuvantului enavant
EN-AVANT AN-A-VÁN/ loc. adv. greșeală comisă de un jucător la rugbi constând în trecerea mingii în direcția înainte cu mâna. (< fr. en-avant)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu enavant
comment6, <a href=„http://index2.relslo.com”>milf olive galleries</a>, 704, <a href=„http://index5.relslo.com”>ovarian masses</a>, 39263, <a href=„http://index1.relslo.com”>tomorrow belongs to us bass tabs</a>, -[[[, <a href=„http://index3.relslo.com”>rocky movie balboa</a>, :-(((, Vezi definitia »
SUPLIMÉNT s. n. 1. ceea ce se adaugă pentru a completa, a întregi; adaos. 2. Suplimentul unui unghi = unghi care, adăugat unui unghi dat, formează împreună cu acesta 1800. 3. tichet special pentru unele trenuri accelerate, rapide etc. (< fr. supplément, lat. supplementum) Vezi definitia »
CONSTIPÁNT, -Ă adj. (Despre alimente) Care constipă. [Cf. fr. constipant]. Vezi definitia »
ABSTRACTIZÁNT, -Ă, abstractizanți, -te, adj. Care abstractizează. – Abstractiza + suf. -ant. Vezi definitia »
avînt (avînturi), s. n. – Pornire, elan, însuflețire. Din vînt, cu prep. adv. a-. Dacă această ipoteză nu este greșită, avînt trebuie să fi fost la început înțeles ca adv. (această valoare nu apare în niciun text cunoscut, dar este cert că acest cuvînt nu apare în texte anterioare sec. XIX, și nici în dialecte). Construcția ar fi identică, deci, cu acasă, afund, aminte etc; expresia a da avînt poate fi foarte bine interpretată a da a vînt. Apoi, cuvîntul fiind simțit ca un s., s-a putut deriva de la el vb. avînta, formație probabil artificială și modernă, motivată de paralelismul fr. élan-élancer, germ. Schwung-schwingen. După DAR, avînt este formație postverbală de la avînta, și acesta este o compunere internă, pe baza lui vînt. Der. avînta, vb. (a împinge, a lansa, a arunca). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z