Definita cuvantului energidă
ENERGÍDĂ s. f. cea mai mică unitate biologică, formată din nucleu și masa citoplasmatică, concepute ca un centru energetic. (< fr. énergide)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu energidă
AZIMIOÁRĂ, azimioare, s. f. Diminutiv al lui azimă. Vezi definitia »
PẤRĂ, pâre, s. f. 1. Plângere făcută împotriva cuiva; reclamație. ♦ Acuzație, învinuire. 2. Denunț. 3. Calomnie, defăimare; clevetire, bârfeală. 4. (Înv. și reg.) Proces, judecată. [Pl. și: pâri] – Din pârî (derivat regresiv). Vezi definitia »
VENDÉTĂ, vendete, s. f. Act de răzbunare sângeroasă pentru o injurie, un omor, divulgarea unui secret etc., frecvent în Corsica și Sicilia, care se extinde și se transmite asupra tuturor rudelor victimei, obligate să se răzbune cu orice preț; p. ext. ură puternică, sete de răzbunare nestăpânită. – Din it. vendetta. Vezi definitia »
CRUCIÉRĂ, cruciere, s. f. Acțiune de luptă dusă de una sau mai multe nave de luptă pe căi îndepărtate de comunicație maritimă ale inamicului, sistematic și pe timp mai îndelungat, în scopul dezorganizării transporturilor acestuia. [Pr.: -ci-e-] – Din it. crociera. Vezi definitia »
ANTICÁMERĂ, anticamere, s. f. (În instituții) Cameră în care stau cei care așteaptă să fie primiți. ◊ Expr. A face anticameră = a aștepta (mult) până a fi primit (de un superior, un medic, un avocat etc.). – It. anticamera. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z