Definita cuvantului epurație
EPURÁȚIE s. f. epurare. (< fr. épuration)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu epurație
TERATENCEFALÍE s.f. (Med.) Termen care desemnează monstruozitățile encefalice. [Gen. -iei. / < fr. tératencéphalie]. Vezi definitia »
GRADÁȚIE s.f. 1. Creștere sau descreștere graduală, pe grade. ♦ Totalitatea diviziunilor de pe o scară gradată. 2. Figură de stil care constă în trecerea treptată, ascendentă (climax) sau descendentă (anticlimax), de la o idee la alta. 3. (Pict.) Trecere ușoară de la un ton la altul, de la o nuanță la alta etc. 4. Grad de vechime în serviciu, care aduce cu sine creșterea salariului sau a retribuției. ♦ Sumă cu care, după anumite state de serviciu, se mărește salariul sau retribuția. [Gen. -iei, var. gradațiune s.f. / cf. fr. gradation, lat. gradatio]. Vezi definitia »
HOMOFOBÍE, homofobii, 1. frica de homosexualitate sau frica de homosexuali 2. adversiunea ,dezaprobarea ,discriminarea ,ura fata de homosexualitate si fata de persoanele de aceasta orientare sexuala Homofobia poate fi clasificată drept un tip de xenofobie homo (același) și phobos (teamă). Radicalul homo nu trebuie confundat cu cuvântul latinesc homo (om). Vezi definitia »
CAPITÁLIE s.f. v. capitală. Vezi definitia »
ICONOCLASTÍE s. f. caracter, atitudine de iconoclast. (< fr. iconoclastie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z