Definita cuvantului etalona
ETALONÁ vb. tr. 1. a marca, a determina valoarea unei mărimi de măsură. 2. a compara un instrument de măsură cu un etalon. ◊ a stabili un etalon. (< fr. étalonner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu etalona
PÚNA s.f. Semideșert rece în Anzi, situat la mari altitudini, cu o vegetație rară alcătuită din smocuri de graminee și boschete de arbuști spinoși. [< sp., fr. puna]. Vezi definitia »
AUTODOMINÁ vb. refl. a se domina pe sine însuși. (< it. autodominare) Vezi definitia »
SUSPINÁ, suspín, vb. I. Intranz. 1. A scoate suspine (1); a ofta (adânc sau din greu). 2. A plânge cu suspine (2). 3. A dori foarte mult, a tânji după ceva. – Lat. suspirare. Vezi definitia »
CONDIȚIONÁ, condiționez, vb. I. Tranz. 1. A fi condiția, de care depinde ceva; a fi cauza unui lucru, a provoca ceva. 2. A limita valabilitatea unui act printr-o condiție, a face să depindă executarea lui de o condiție, a-l supune uneia sau mai multor condiții. ◊ A admite un lucru cu anumite condiții, sub rezerva îndeplinirii unei anumite obligații. [Pr.: -ți-o-]. – Fr. conditionner. Vezi definitia »
BAGREANA, Elisaveta (pseud. Elisavetei Belceva) (1893-1991), poetă bulgară. Lirică îmbinînd într-o formulă originală tradiția cu modernismul („Steaua marinarului”, „Inima omenească”, „Din țărm în țărm”). Traduceri din Eminescu, Arghezi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z