Definita cuvantului exergie
EXERGÍE s. f. (fiz.) parte a energiei care poate fi transformată în orice formă de energie. (< fr. exergie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu exergie
HIPNALGÍE s.f. (Med.) Durere care se manifestă numai în timpul somnului. [Gen. -iei. / < fr. hypnalgie, cf. gr. hypnos – somn, algos – durere]. Vezi definitia »
DIASTEMOMETRÍE s. f. ansamblu de procedee și metode pentru măsurarea indirectă a distanțelor cu ajutorul telemetrelor și tahimetrelor. (< fr. diastémométrie) Vezi definitia »
LEUCOCITURÍE, leucociturii, s. f. Prezență a leucocitelor în urină; cantitate de leucocite prezente în urină. [Pr.: le-u-] – Din fr. leucocyturie. Vezi definitia »
septémvrie s. m. – A noua lună a anului. – Var. septemvre, septembr(i)e. Mr. septembriu. Ngr. σεπτέμβριος, parțial prin intermediul sl. septębrĭ (Tiktin; cf. Vasmer, Gr., 130) ultima var. din lat. September (sec. XIX). Vezi definitia »
INCÍZIE, incizii, s. f. 1. (Med.) Tăietură, secționare făcută într-un țesut cu bisturiul sau cu un alt instrument chirurgical. 2. Tăietură făcută în scoarța unui arbore, cu scopul de a opri și de a dirija o cantitate mai mare de substanțe nutritive către inflorescențe, provocând astfel o creștere mai mare a fructelor și grăbirea coacerii lor. 3. Ornamentare a unui obiect din lut, piatră, metal prin zgârierea în suprafața lui cu ajutorul unui instrument special; ornament astfel rezultat. – Din fr. incision, lat. inciaio. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z