Definita cuvantului fleuron
FLEURÓN s. n. 1. (arhit.) ornament sculptat în formă de floare sau de frunză stilizată. 2. vinietă care se pune în fruntea sau la sfârșitul unui capitol. (< fr. fleuron)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fleuron
PILÓN s. m. 1. stâlp puternic de susținere a unei construcții sau a unei părți a acesteia, a unui arc de pod etc. 2. construcție masivă de o parte și de alta a intrării unui templu sau monument. ◊ element ornamental în formă de stâlp prismatic la intrarea într-un parc, într-o expoziție etc. 3. stâlp care susține o linie electrică aeriană, o antenă electromagnetică etc. (< fr. pylône) Vezi definitia »
BÓSTON1 s.n. 1. Gen pianistic în jaz, constând dintr-o alternanță a notelor joase cu acordurile pe care acestea le susțin. 2. Dans mai lent decât valsul; vals lent; melodia acestui dans. [< fr. boston, cf. Boston – oraș în Statele Unite]. Vezi definitia »
XENÓN s.n. Gaz incolor și inodor din grupul gazelor nobile. [< fr. xénon]. Vezi definitia »
SOMÓN, somoni, s. m. Pește teleostean răpitor marin din familia salmonidelor, lung de 1-1,5 m și cu greutatea de 25-30 kg, care intră vara în fluvii pentru a-și depune icrele (Salmo salar). – Din fr. saumon. Vezi definitia »
ȘABLÓN, șabloane, s. n. 1. Model în mărime naturală al unei piese, care servește la ghidarea unei unelte pentru prelucrarea prin așchiere ori prin deformare, pentru limitarea unor porțiuni de suprafață pe care se aplică o vopsea etc. ♦ Instrument cu care se controlează sau se măsoară dimensiunile sau unghiurile unei piese în curs de fabricație. 2. Fig. Formulă stereotipă; repetare mecanică, lipsită de interes și de originalitate a unui model oarecare; clișeu verbal. – Din germ. Schablone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z