Definita cuvantului pilon
PILÓN s. m. 1. stâlp puternic de susținere a unei construcții sau a unei părți a acesteia, a unui arc de pod etc. 2. construcție masivă de o parte și de alta a intrării unui templu sau monument. ◊ element ornamental în formă de stâlp prismatic la intrarea într-un parc, într-o expoziție etc. 3. stâlp care susține o linie electrică aeriană, o antenă electromagnetică etc. (< fr. pylône)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pilon
POCLÓN s. n. v. plocon. Vezi definitia »
ELENOFÓN, -Ă adj., s. m. f. (vorbitor) de limbă elenă. (< elen + -fon2) Vezi definitia »
PLANTÓN s. n. serviciu de pază a armamentului și materialelor unei subunități, într-un dormitor etc., executat de ostași neînarmați. ◊ ostaș care execută acest serviciu. (< fr. planton) Vezi definitia »
DIAFÓN s. n. (mar.) aparat de producere a semnalelor acustice pentru ceață cu ajutorul aerului comprimat. (< engl., fr. diaphon) Vezi definitia »
ECUSÓN s.n. 1. Stemă, blazon. 2. Placă de metal sau din alt material, de obicei în formă de scut, care poartă anumite însemne. ♦ (Arhit.) Loc încadrat de decorații și de ornamente pe care se sculptează piese heraldice sau inscripții. [Pl. -oane. / < fr. écusson]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z