Definita cuvantului fondu
FONDÚ Dü/ s. n. 1. (pict., fot.) diminuare progresivă a intensității culorii, imaginii. 2. efect cinematografic constând în apariția sau dispariția gradată a imaginii. ♦ ~ de sunet = semn de punctuație cinematografic care marchează pe plan sonor trecerea de la o secvență la alta, de la un loc la altul etc., în dispariția treptată a sunetului. (< fr. fondu)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fondu
URDÚ/ÚRDU s. n. aspect literar, alături de hindi, al limbii hindustane, limbă oficială în Pakistan. (< engl., fr. urdu) Vezi definitia »
FONDÚ Dü/ s. n. 1. (pict., fot.) diminuare progresivă a intensității culorii, imaginii. 2. efect cinematografic constând în apariția sau dispariția gradată a imaginii. ♦ ~ de sunet = semn de punctuație cinematografic care marchează pe plan sonor trecerea de la o secvență la alta, de la un loc la altul etc., în dispariția treptată a sunetului. (< fr. fondu) Vezi definitia »
NÁNDU s.m. invar. Pasăre mare din ordinul picioroangelor, asemănătoare cu struțul, care trăiește în America de Sud; struț american. [Acc. și nandú. / < fr. nandou]. Vezi definitia »
CACADU s. m. Numele mai multor specii de papagali din Australia, ins. Noua Guinee, Arh. Moluce, cu penajul alb, roz, cenușiu, negru și cu un moț de pene pe cap pe care și-l pot ridica și coborî în funcție de dispoziție (bucurie, furie, frică). Vezi definitia »
tvérdu s.m. invar. (înv.) numele literei „t” din alfabetul chirilic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z