Definita cuvantului gazelă
GAZÉLĂ s. f. mamifer rumegător din familia antilopelor, cu corpul grațios, cu picioare lungi și coarne arcuite, foarte iute, din stepele din Africa și Asia. (< fr. gazelle)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gazelă
ȚESĂTÚRĂ, țesături, s. f. 1. Produs textil obținut la războaiele de țesut prin încrucișarea în unghi drept a unor fire de urzeală și de bătătură; pânză, stofă sau alt obiect țesut din fire textile. ♦ Reparație făcută la un obiect de îmbrăcăminte printr-o cusătură specială. 2. Felul în care este țesută o pânză, o stofă etc. 3. Fig. Structură, fel de compoziție al unei opere, al unui lucru etc.; urzeală. ♦ Împletire, întretăiere de lucruri de același fel. ♦ Intrigă, uneltire. – Țese + suf. -ătură. Vezi definitia »
OOGENÉZĂ, oogeneze, s. f. (Biol.) Proces de formare a ovulului animal; ovogeneză. – Din fr. oogenèse. Vezi definitia »
BAROTERMOCÁMERĂ ( baro + termo + cameră) s. f. Cameră etanșă în interiorul căreia sînt modificate comandat și în anumite limite presiunea și temperatura unei atmosfere menținute artificial, pentru simularea unora din condițiile proprii atmosferei înalte, și chiar ale spațiului cosmic, în scopul pregătirii și adaptării biologice a sportivilor, aviatorilor, astronauților pentru a face față la solicitări neobișnuite, urmăririi comportării și omologării unor echipamente destinate a fi folosite pentru aparate aerospațiale etc. Vezi definitia »
BÚFĂ, bufe, s. f. Cută îndoită, fald la un obiect de îmbrăcăminte. – Cf. it. buffa. Vezi definitia »
IGNORÁNȚĂ s.f. Lipsă de cunoștințe, de învățătură; incultură. [Cf. it. ignoranza, fr. ignorance]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z