Definita cuvantului geodeterminism
GEODETERMINÍSM s. n. formă a determinismului mecanicist-metafizic care exagerează influența mediului natural asupra societății. (< geo- + determinism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu geodeterminism
DEFETÍSM s. n. 1. opinie, atitudine a celui care nu crede în reușita unei acțiuni, în justețea unei cauze pe care o consideră pierdută. 2. infracțiune constând în lansarea și răspândirea în timp de război a unor zvonuri sau informații false, tendențioase cu privire la situația politică, economică și socială a țării. (< fr. défaitisme) Vezi definitia »
ALBINOIDÍSM s. n. formă incompletă de albinism. (< fr. albinoïdisme) Vezi definitia »
ENDEMÍSM s. n. (Biol.) Particularitate a unor specii biologice de a trăi pe o anumită arie geografică. ♦ Caracter endemic; endemicitate. – Din fr. endémisme, engl. endemism. Vezi definitia »
ANTIISTORÍSM s.n. Concepție și metodă neștiințifică care respinge sau ignorează principiul istoric în considerarea și analiza proceselor și fenomenelor. [< anti- + istorism]. Vezi definitia »
FOLCLORÍSM s. n. preocupare pentru folclor; tendință de a exagera elementul folcloric (în artă și literatură). (< fr. folklorisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z