Definita cuvantului militarism
MILITARÍSM s. n. Politică de subordonare a activității de stat, și prin aceasta a întregii vieți sociale, intereselor de mărire a potențialului militar și de pregătire pentru război, precum și de menținere cu ajutorul forței a relațiilor de dominație atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. – Din fr. militarisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu militarism
PROTECȚIONÍSM s.n. (Ec.) Sistem de măsuri politice-economice al cărui scop este ocrotirea și dezvoltarea industriei și agriculturii indigene împotriva concurenței străine prin aplicarea unor taxe vamale mari la mărfurile de import. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. protectionnisme]. Vezi definitia »
FEROMAGNETÍSM s.n. 1. Proprietate a corpurilor de a fi feromagnetice. 2. Capitol al fizicii în care se studiază proprietățile corpurilor feromagnetice. [< fr. ferromagnétisme]. Vezi definitia »
ABOLIȚIONÍSM s.n. Mișcare politică apărută la sfârșitul sec. XVIII, care urmărea desființarea sclaviei negrilor din SUA, Franța, Marea Britanie; p. gener. mișcare politică, socială care susține desființarea sclaviei. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. abolitionnisme. Vezi definitia »
BONJURÍSM s.n. Atitudine, concepție de bonjurist. [< bonjur + -ism]. Vezi definitia »
ALOCENTRÍSM s. n. tendință de focalizare a interesului personal spre ceilalți, mai mult decât spre sine. (< fr. allocentrisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z