Definita cuvantului minifoileton
MINIFOILETÓN, minifoiletoane, s. n. Microfoileton. [Pr.:-fo-i-] – Mini1- + foileton.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu minifoileton
TROMBLÓN s. n. 1. pușcă foarte scurtă a cărei țeavă avea gura răsfrântă. 2. piesă în formă de pâlnie care se adaptează la o pușcă pentru lansarea de grenade speciale. 3. pălărie ~ = pălărie înaltă cu fundul evazat. (< fr. tromblon) Vezi definitia »
saghión s.n. (înv.) îmbrăcăminte somptuoasă purtată de nobilii bizantini. Vezi definitia »
CORDÓN s.n. I. 1. Cingătoare (de pânză, de piele etc.), centură, curea. 2. Conductor electric de liță (răsucită), izolat și strâns într-un înveliș protector. 3. Corp fibros. ♦ Structură anatomică cilindrică lungă. 4. Cordon litoral = formă de relief din zona țărmurilor joase, rezultând din acumularea aluviunilor aduse de valuri și de curenți marini, care separă un golf de mare; perisip. 5. Margine a unei monede cu grosimea mai mare decât partea centrală. II. Șir de posturi militare care efectuează serviciul de pază; linie, șir de soldați care păstrează ordinea în anumite situații. ◊ Cordon sanitar = totalitatea măsurilor de izolare la care este supusă o localitate sau o țară bântuită de o contagiune; (concr.) patrulă, formație militară care asigură această izolare. [Pl. -oane, var. cordun s.n. / < fr. cordon, cf. it. cordone]. Vezi definitia »
HALÓN s. n. gaz incolor și rău conducător de electricitate, derivat halogenat al unei hidrocarburi, folosit în extinctoare. (< fr. halon) Vezi definitia »
TASÓN s. n. punct de concentrare a materialului lemnos dintr-o exploatare forestieră, apropiat de căile de transport. (< fr. tasseau) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z