Definita cuvantului minimetru
MINIMÉTRU, minimetre, s. n. Instrument mecanic de măsurare a lungimilor prin metoda comparativă, folosit pentru verificarea dimensiunilor unor piese. – Din fr. minimètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu minimetru
VAGMÍSTRU, vagmiștri, s. m. (Înv.) Grad de sergent-major de cavalerie sau de artilerie; persoană care avea acest grad si care se ocupa cu administrarea unui escadron sau a unei baterii. – Din rus. vahmistr, germ. Wachtmeister. Vezi definitia »
HEXAÉDRU, hexaedre, s. n. Poliedru cu șase fețe. [Var.: exaédru s. n.] – Din fr. hexaèdre. Vezi definitia »
HEXAMÉTRU s. m. vers antic, specific genului epic, din șase picioare dactilice sau spondaice. (< fr. hexamètre, lat. hexameter) Vezi definitia »
CURBIMÉTRU s.n. Instrument cartografic pentru măsurarea pe hartă a lungimii curbelor de nivel. [Cf. fr. curvimètre]. Vezi definitia »
KILOMÉTRU, kilometri, s. m. Unitate de măsură pentru lungime, egală cu o mie de metri. ◊ Kilometru pe oră = unitate de măsură pentru viteză, egală cu viteza unui mobil care parcurge 1 kilometru într-o oră. Kilometru lansat = probă sportivă (cu bicicleta, motocicleta, etc.) în care performanța constă în timpul realizat pe distanța de un km din momentul în care sportivul trece în viteză linia de start și până la linia de sosire. (sil. -tru) [Scris și: chilometru.Abr.: km] – Din fr. kilométre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z