Definita cuvantului indoeuropean
INDO-EUROPEÁN, -Ă I. s. m. f. grup mare de popoare și de limbi vorbite în prezent în Europa și în alte continente, reprezentând continuarea unei limbi comune neatestate, dar reconstituită prin metoda comparativ-istorică. II. adj. referitor la aceste limbi sau la populațiile care le vorbeau. (< fr. indo-européen)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu indoeuropean
CHERVÁN, chervane, s. n. (Înv.) 1. Car mare pentru transportul mărfurilor și al persoanelor. 2. Șir lung de trăsuri sau de care. – Din tc. kervan. Vezi definitia »
ospețeán, ospețéni, s.m. (înv.) nuntaș. Vezi definitia »
OPIOMÁN, -Ă adj., s.m. și f. (Persoană) care abuzează de opiu. [< fr. opiomane]. Vezi definitia »
STERNOCLEIDOMASTOIDIAN, sternocleidomastoidieni, adj. m. (Mușchi) cu originea pe stern și claviculă, cu rol în înclinarea laterală a capului și în rotirea acestuia. Vezi definitia »
BANDAI San, vulcan activ în partea centrală a ins. Honshu (Japonia), la SV de Fukushima. Alt. max.: 1.819 m. La 5 iul. 1888 a erupt catastrofal (1,17 km3 de material, 71 km2 supr. acoperită cu lavă), aruncînd cenușa la peste 6.000 de m alt. (vulcanul cu cea mai mare înălțime a norului de erupție de pe glob). A dat numele unui tip de activitate vulcanică explozivă, care antrenează în timpul erupției dopul de lavă acidă, consolidată pe coș, și uneori partea superioară a conului vulcanic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z