Definita cuvantului moldovenesc
MOLDOVENÉSC, -EÁSCĂ, moldovenești, adj., s. f. 1. Adj. Care aparține moldovenilor sau Moldovei, privitor la moldoveni sau la Moldova, originar din Moldova, specific Moldovei sau moldovenilor. ♦ (Substantivat, f.) Graiul românesc vorbit de moldoveni. 2. S. f. art. Dans popular în ritm vioi, executat în cerc închis; melodie după care se execută acest dans. – Moldovean + suf. -esc.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu moldovenesc
DAMÁSC s. n. țesătură de in, bumbac, mătase etc. decorată cu flori și ornamente în relief. (< it. damasco) Vezi definitia »
AEYxSc <a href=„http://offpsjkeltyg.com/”>offpsjkeltyg</a>, [url=http://tlhwdywgumii.com/]tlhwdywgumii[/url], [link=http://sucgppgxxhcq.com/]sucgppgxxhcq[/link], http://wvessszzafws.com/ Vezi definitia »
VASILÍSC s. m. Animal din basme, asemănător cu un șarpe, despre care se credea că ucide cu privirea. – Din ngr. vasiliskos. Vezi definitia »
nu halesc! expr. (înv.) nu mă las trișat (la jocul de cărți)! Vezi definitia »
COJOCĂRÉSC, -EÁSCĂ, cojocărești, adj. Care aparține cojocarului sau cojocăriei, privitor la cojocar sau la cojocărie. – Cojocar + suf. -esc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z