Definita cuvantului lombe
LÓMBE s. n. pl. regiunea lombară situată între cea de-a douăsprezecea coastă și osul iliac; șale; lumbus. (< fr. lombes)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lombe
chébe s.n. (reg., înv.) haină de pâslă înflorată cu găitane, purtată de haiduci, de țăranii ardeleni și apoi de surugii. Vezi definitia »
ÚRBE s. f. (Livr. și fam.) Oraș. – Din lat. urbs, -is. Vezi definitia »
HEBE- elem. „pubertate”. (< fr. hébé-, cf. gr. hebe) Vezi definitia »
cahlă de teracotă pentru sobe: sunt plăci și piese de colț modelate în tipare de ipsos, destinate construcției sobelor de teracotă. Se ard ca biscuit și dupa răcire se glazurează și se ard din nou. De cele mai multe ori se angobează. Dimensiuni: 23 x 25 cm, elementele de colț au o față de 23x25 cm și una de 11,5 x 25 cm. Se fabrică și cahle pentru elemente de soclu, de cornișă, ornamente etc. Vezi definitia »
desvoálbe (-ólb, -ólt), vb.1. (Înv.) A dezvolta, a extinde. – 2. (Înv.) A se desface florile. Lat. *disvolvĕre (Candrea). Cuvînt înv., se regăsește numai în expresia floare desvoaltă „floare desfăcută”. Este dublet de la forma neol. desvolta, vb. (a dezvolta), format de la part. desvolt, ca it. svoltare de la svolgere (Scriban). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z