Definita cuvantului malarie
MALÁRIE s. f. boală infecțioasă provocată de hematozoarul palustru, care se manifestă prin friguri puternice și intermitente; paludism. (< fr., it. malaria)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu malarie
SCENOGRAFÍE s. f. Arta de a executa decoruri, costume etc. pentru un spectacol. – Din fr. scénographie. Vezi definitia »
AEROCARTOGRAFÍE s.f. (Tehn.) Tehnica de a face hărți și planuri topografice cu aparate de cartografiere pe bază de fotograme aeriene. [Gen. -iei. / < fr. aérocartographie]. Vezi definitia »
ANGIECTOPÍE s. f. situare a unui vas sangvin sau limfatic în altă parte decât zona normală. ◊ deplasare accidentală a unui asemenea vas. (< fr. angiectopie) Vezi definitia »
DEVIÁȚIE, deviații, s. f. Abatere de la direcția dată sau normală. ◊ (Med.) Deviație de sept = deformare a peretelui despărțitor al cavității nazale. [Pr.: -vi-a-] – Din fr. déviation. Vezi definitia »
UREMÍE, uremii, s. f. Creșterea patologică a cantității de uree sau de acid uric din sânge când rinichiul bolnav nu le poate elimina în întregime. – Din fr. urémie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z