Definita cuvantului manșon
MANȘÓN s. n. 1. accesoriu de îmbrăcăminte, din blană sau din stofă, cu două deschizături laterale în care se țin mâinile pentru a le apăra de frig. 2. piesă cu filet interior cu care se îmbină două țevi; partea lărgită de la capătul unui tub, la îmbinarea acestuia cu alt tub; mufă (1). 3. bucată de cauciuc introdusă sub anvelopa unei roți pentru a apăra camera în dreptul unei rosături sau al unei găuri a anvelopei. 4. înveliș de protecție în care se îmbracă mânerul unor obiecte. 5. membrană protectoare a seminței, a tulpinii etc. (< fr. manchon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu manșon
PATRÓN1 s. n. 1. cartuș. 2. tipar după care se croiește un obiect de îmbrăcăminte. ◊ desen, model după care se execută o țesătură. 3. bușon (2). (< germ. Patrone) Vezi definitia »
AHERON, (în mitologia greacă), unul dintre fluviile Infernului, pe care umbrele morților îl treceau într-o luntre condusă de Caron. Vezi definitia »
PERLÓN s.n. Fibră sintetică obținută prin chimizarea produselor petroliere și a gazelor de sondă și de cracare, din care se fac ciorapi de calitate superioară, lenjerie etc. [< germ. Perlon, cf. fr. perlon – nume comercial]. Vezi definitia »
GALÓN2 s. n. unitate de măsură pentru capacitate egală cu 4,546 l în Anglia și cu 3,785 l în S.U.A. (pentru vin) și 4,621 l (pentru bere). (< engl., fr. gallon) Vezi definitia »
batalión (batalioáne), s. n. – Unitate militară formată din mai multe companii. It. battaglione, prin intermediul pol. batalion (sec. XVII). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z