Definita cuvantului marcaj
MARCÁJ s. n. 1. semn distinctiv, de recunoaștere, pe un lucru. 2. mijloc de semnalizare rutieră pe drumurile publice modernizate, prin aplicarea cu vopsea a unor semne pe suprafața căii rutiere, pe borduri etc.; semn indicator al unui drum de munte sau turistic, aplicat pe copaci, pe stânci, pe tăblițe; totalitatea acestor semne. 3. acțiunea de a marca (4). ♦ tabelă de ~ = tabelă pe care se afișează scorul într-o competiție sportivă. (< fr. marquage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu marcaj
TREIÁJ s.n. Spalier pentru grădină sau pentru vie. [Pron. tre-iaj. / < fr. treillage]. Vezi definitia »
FLAMBÁJ s. n. încovoiere a unei bare, a unei țevi sau a unei plăci supuse acțiunii unor sarcini exterioare. (< fr. flambage) Vezi definitia »
STOCÁJ s.n. Stocare. ♦ (Cib.) Conservare a informațiilor, clasament, mijloace de cercetare și de evocare a informațiilor. [< fr. stocker]. Vezi definitia »
CARTILÁJ s. n. țesut conjunctiv rezistent și elastic, la extremitățile oaselor; zgârci. (< fr. cartilage) Vezi definitia »
TUȘAVERÁJ s. n. (La jocul de scrimă) Raport dintre punctele obținute într-un meci de cei doi adversari. – De la tușă1 (după golaveraj). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z