Definita cuvantului mignon
MIGNÓN, -Ă NION/ I. adj. mic, delicat, gingaș. II. s.n. inv. (poligr.) colonel2. (< fr. mignon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mignon
COMISIÓN, comisioane, s. n. 1. Însărcinare dată unei persoane de a procura sau de a transmite ceva; serviciu făcut cuiva în urma unei astfel de însărcinări. 2. (Jur.) Contract în baza căruia o persoană tratează afaceri comerciale în nume propriu, dar pe socoteala altei persoane, în schimbul unei remunerații (procentuale). ♦ Remunerație (procentuală) primită de o persoană, de o bancă etc. care a mijlocit o afacere comercială sau care a efectuat un serviciu. [Pr.: -si-on] – Din fr. commission. Vezi definitia »
BALÓN1 s. n. 1. vehicul aerian dintr-un corp sferic umplut cu un gaz mai ușor decât aerul, la care este atașată o nacelă. ♦ (fam.) a lua (pe cineva) în ~ = a face glume pe seama cuiva. ◊ bășică de cauciuc foarte subțire, asemănătoare unei mingi, cu care se joacă copiii. 2. minge (de fotbal, de baschet etc.). 3. (mar.) velă triunghiulară la ambarcațiile de regate. 4. înveliș transparent sau translucid, etanș, care închide corpul luminos al unei lămpi electrice, al unui tub electronic etc. 5. vas de formă sferică pentru anumite reacții chimice (de laborator). (< fr. ballon) Vezi definitia »
UMBÓN s. n. punct central și proeminent al unei cochilii; ombilic (2). (< fr. ombon, lat. umbo) Vezi definitia »
PROGESTERÓN s.n. Hormon format în ovar, care este absolut necesar pentru reproducere; luteină. [< fr. progestérone]. Vezi definitia »
FLOCÓN s.n. (Chim.) Aglomerare de particule, mai ales în soluții coloidale. [< fr. flocon, cf. lat. floccus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z