Definita cuvantului minier
MINIÉR, -Ă adj. I. referitor la mine1 (1), de mine. 2. în care se găsesc mine. (< fr. minier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu minier
mesér, meásără, meséri, -e, (adj.) sărman, sărac, nenorocit. Vezi definitia »
QUÁKER, -Ă, quakeri, -e, s. m. și f. (Religie) Membru al unei secte protestante pacifiste și austere întemeiate în sec. XVII și răspândite în Anglia și în S.U.A. [Pr.: cuéi-căr] – Din engl. Quaker, fr. quaker. Vezi definitia »
EȘICHIÉR2 s.n. Cancelar al eșichierului = titlu al ministrului de finanțe în Anglia. [Pron. -chi-er. / < fr. échiquier, cf. engl. Echiquier]. Vezi definitia »
ZER, zeruri, s. n. Lichid galben-verzui care se separă din lapte, după coagulare, la prepararea brânzeturilor și care este folosit pentru fabricarea lactozei, urdei etc. ◊ Expr. A se alege brânza (sau urda) din zer = a se alege binele de rău. A scoate zer din piatră = a face ceva de necrezut. ♦ Lichid verzui care se scurge din iaurt sau din laptele de vacă prins2 (3). ♦ Lichid alb și gras care rămâne după prepararea untului; zară. – Et. nec. Vezi definitia »
bichér (bichéri), s. m. – (Trans.) Pramatie, chefliu. Mag. betyar „flăcău de la țară; petrecăreț” (DAR). Pare a fi cuvînt din aceeași rădăcină primitivă ca și becher.Der. bicheresc, adj. (chefliu); bicheri, vb. (Trans., a chefui; Mold., a trudi). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z