Definita cuvantului mucoracee
MUCORACÉE s. f. pl. familie de ciuperci inferioare, microscopice: mucorul. (< fr. mucoracées)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mucoracee
SAXIFRAGACÉE s.f. Familie de plante lemnoase și erbacee dicotiledonate, având ca tip saxifraga; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. saxifragacées]. Vezi definitia »
METILURÉE s. f. Substanță chimică cristalină folosită în sinteze organice. – Din fr. méthylurée. Vezi definitia »
CULÉE s.f. 1. (Constr.) Masiv de zidărie care prin masa sa rezistă la împingerea unui arc, a unei bolți sau a unei arcade. ♦ Fiecare dintre cele două picioare ale unui pod, situate pe maluri. 2. Canal prin care metalul topit se scurge din tiparul piesei. [Pron. -le-e. / < fr. culée]. Vezi definitia »
EPOPÉE s. f. 1. poem epic în versuri, de mare întindere, în care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, de o deosebită însemnătate pentru viața unui popor; (p. ext.) operă epică de mare amploare; epos. 2. șir de fapte, de întâmplări eroice, glorioase. (< fr. épopée, gr. epopoiia) Vezi definitia »
MARÉE s.f. Ridicare sau coborâre a nivelului apelor mării (care are loc de obicei de două ori pe zi) datorită atracției Lunii și a Soarelui. ♦ Maree atmosferică = variație periodică a presiunii atmosferice, provocată de variația temperaturii ori de atracția Lunii sau a Soarelui. [Pron. -re-e, pl. invar. / < fr. marée, it. marea]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z