Definita cuvantului neovitalism
NEOVITALÍSM s. n. curent idealist în biologie care pretinde a se deosebi principial de vitalism, înlocuind vechea „forță vitală” cu noțiuni noi. (< fr. néo-vitalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu neovitalism
PERISTALTÍSM s. n. Mișcare de contracție (urmată de o relaxare periodică) a musculaturii stomacului și intestinului, care se propagă sub formă de unde și face ca alimentele să fie împinse de-a lungul tubului digestiv; p. ext. mișcare de același tip a altor structuri anatomice tubulare; spec. mișcare de contracție a mușchilor inimii, care se propagă ondulatoriu. – Din fr. péristaltisme. Vezi definitia »
PANSEXUALÍSM s. n. (Fil.) Teorie care exagerează rolul instinctului sexual în viața psihică. [Pr.: -xu-a-] – Din fr. pansexualisme. Vezi definitia »
DALTONÍSM s. n. Defect al vederii care constă în incapacitatea de a distinge culorile, în special roșul de verde. – Din fr. daltonisme. Vezi definitia »
DIHIBRIDÍSM s. n. dihibridare. (< fr. dihybridisme) Vezi definitia »
ISTERÍSM s. n. formă de psihonevroză caracterizată prin instabilitate emotivă, imaturitate afectivă și tulburări somatice a căror origine nu e demonstrabilă. (< fr. hystérisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z