Definita cuvantului zolga
ZOLGÁ, zolg, vb. I. Tranz. (Reg., cu complementul pâinea) A frământa, a zoli2. ◊ (Fig.) Bocancul rupt zolga noroaie grele.

Sursa: DLRLC
Cuvinte ce rimeaza cu zolga
CĂTLĂBUGA (KATLABUG), liman al Dunării, în N brațului Chilia (Ucraina). În aproprierea lui, Ștefan cel Mare a învins în nov. 1485 o armată turcească. Vezi definitia »
DANGÁ, dangale, s. f. Semn (literă, cifră) făcut cu fierul roșu sau cu substanțe corosive pe pielea cailor sau a vitelor, pentru a le identifica. – Din tc. danga. Vezi definitia »
INSTIGÁ vb. tr. a ațâța, a îndemna la acțiuni dușmănoase, la violență; a incita. (< fr. instiguer, lat. instigare) Vezi definitia »
STRĂFIGÁ2, străfíg, vb. I. (Reg.) 1. Intranz. A strănuta. 2. Intranz. (Despre cai) A sforăi, a necheza. 3. Tranz. A scuipa. Vezi definitia »
RUMEGÁ, rúmeg, vb. I. 1. Intranz. (Despre rumegătoare; la pers. 3) A mesteca a doua oară mâncarea întoarsă din stomac. 2. Tranz. A mesteca ceva în gură; (depr.; despre oameni) a mânca mult și încet. 3. Tranz. Fig. A medita pe îndelete asupra unui fapt, a-l examina îndelung. – Lat. rumigare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z