Definita cuvantului palatal
PALATÁL, -Ă adj. 1. din regiunea palatului; palatin2. 2. consoană ~ă (și s. f.) = consoană care se pronunță prin apropierea sau atingerea părții de jos a limbii de palat. (< fr. palatal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu palatal
ADJECTIVÁL, -Ă, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival.Articol adjectival = articol care însoțește un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume de persoană. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. Locuțiune adjectivală.Fr. adjectival. Vezi definitia »
PERICOROIDÁL, -Ă adj. Situat în jurul coroidei sau în jurul ochiului. [Pron. -ro-i-. / cf. fr. périchoroïdal]. Vezi definitia »
RAL, raluri, s. n. Zgomot caracteristic al respirației în afecțiunile bronhiilor sau ale alveolelor pulmonare. – Din fr. râle. Vezi definitia »
CORONÁL, -Ă adj., s.n. 1. (Os) care formează partea anterioară a craniului; osul frunții. 2. Referitor la coroana solară. [< fr. coronal, cf. lat. coronalis – în formă de coroană]. Vezi definitia »
PRESEMNÁL s. n. orice semnal care în timp sau în spațiu precedă un altul, avertizând asupra acestuia. (după it. presegnale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z