Definita cuvantului pantalon
PANTALÓN s. m. 1. (pl.) obiect de îmbrăcăminte, care acoperă corpul de la brâu în jos. 2. parte a unui decor de teatru destinat a da perspectivă în deschiderea unei ferestre sau uși. 3. piesă care servește la bifurcarea unei conducte. 4. tub metalic protector în care se rotește axul elicei de la unele nave. 5. carenaj profilat care acoperă roata și jamba unui tren de aterizare neescamotabil. (< fr. pantalon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pantalon
ESPADÓN, espadoane, s. n. Sabie mare cu două tăișuri, care se mânuia cu ambele mâini, folosită mai ales în sec. XV-XVI. – Din fr. espadon. Vezi definitia »
CARIÓN s. m. (biol.) nucleu. (< gr. karyon) Vezi definitia »
GEOFÓN s. n. 1. aparat electroacustic folosit pentru recepționarea undelor sonore în prospecțiunile geofizice. 2. aparat acustic folosit la delectarea pierderilor de apă din conductele îngropate. (< fr. géophone) Vezi definitia »
SEMIMARATÓN, semimaratoane, s. n. Probă atletică de alergări pe o distanță de 21,0975 km, jumătate din distanța specifică maratonului. – Din pref. semi- + maraton. Vezi definitia »
SCIENCE-FICTION subst. Literatură, film cu caracter științifico-fantastic. ◊ (Adjectival) Literatură science-fiction. [Pr.: sá-iăns-ficșăn.Abr.: SF] – Din engl. science-fiction. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z