Definita cuvantului parkinson
PÁRKINSON s. n. boală degenerativă a sistemului nervos central, caracterizată prin tremurături și rigiditate musculară; boala lui Parkinson; parkinsonian. (< fr. parkinson)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu parkinson
CON2 s. n. 1. corp rezultat din rotirea unui triunghi dreptunghic în jurul uneia dintre catetele sale; obiect cu o astfel de formă. ◊ ~ vulcanic = partea exterioară, în formă de con, a unui vulcan; ~ de lumină = fascicul de raze care pleacă dintr-un punct luminos și cade pe o suprafață. 2. fructul coniferelor. (<fr. cône, lat. conus) Vezi definitia »
CLAXÓN s. n. dispozitiv de semnalizare sonoră la autovehicule. (< fr. klaxon) Vezi definitia »
FOILETÓN s. n. articol de ziar care tratează teme de actualitate și care se publică într-un spațiu anume rezervat. ◊ fragment dintr-un roman de aventuri publicat într-un ziar sau într-o revistă. ◊ parte a unui ziar unde se publică astfel de articole sau fragmente de roman. (< fr. feuilleton) Vezi definitia »
TERMOSIFÓN s.n. Ansamblu de conducte într-o instalație de încălzire centrală, în care circulația apei se face pe baza diferenței de densitate dintre apa caldă care se ridică și apa rece care coboară. [< fr. thermosiphon]. Vezi definitia »
PISTONFÓN, pistonfoane, s. n. Dispozitiv de etalonare a microfoanelor în domeniul frecvențelor joase. – Din fr. pistonphone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z