Definita cuvantului pericondrită
PERICONDRÍTĂ s. f. inflamație a pericondrului. (< fr. périchondrite)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pericondrită
AFINÁTĂ s.f. Băutură alcoolică preparată din afine. [< afină]. Vezi definitia »
MISTÉLĂ s. f. must de struguri alcoolizat, pentru a-i opri fermentația. (< fr. mistelle) Vezi definitia »
MEZOSFÉRĂ s.f. 1. Învelișul cuprins între 1200 și 2900 km în adâncimea Pământului, în care predomină sulfurile și oxizii metalelor grele (fier, nichel și magneziu). 2. Strat atmosferic care se întinde deasupra stratosferei între 40 și 80 km altitudine. [< fr. mésosphère, cf. gr. mesos – mijloc, sphaira – sferă]. Vezi definitia »
MACROSTRUCTÚRĂ s. f. 1. structură a unui corp (metal, aliaj etc.) vizibilă cu ochiul liber sau cu lupa. ◊ structură a solului predominant din macroagregate. 2. ~ socială = totalitatea relațiilor, rețelelor și instituțiilor la nivelul întregii societăți. (< fr. macrostructure) Vezi definitia »
CADÉNȚĂ, cadențe, s. f. 1. Repetare regulată a unei mișcări; ritm. ◊ Loc. adv. În cadență = cu mișcări repetate la intervale egale. ♦ Numărul de lovituri pe care o armă de foc îl trage pe minut. 2. Succesiune ritmică a unor unități în muzică și în poezie. ♦ Succesiune de armonii care formează partea finală a unei compoziții muzicale. ♦ Pasaj mai mare de virtuozitate solistică, situat de obicei la finalul unui concert. – Fr. cadence (< it.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z