Definita cuvantului personalism
PERSONALÍSM s. n. 1. atitudine a celui care ia în considerație numai interesele și punctele de vedere personale; subiectivism. 2. curent în filozofia contemporană, cu o tendință pronunțat fideistă, care pune la baza existenței o pluralitate de entități spirituale înzestrate cu atributele personalității și subordonate lui Dumnezeu. ♦ ~ energetic = variantă a filozofiei personaliste, creată între cele două războaie mondiale de C. Rădulescu-Motru, cu elemente preluate din teoriile energetiste. (< fr. personnalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu personalism
CULTURALÍSM s.n. (Rar) Preocupare culturală. ♦ Școală americană de antropologie, care admite ca esențială specificitatea culturii, considerată ca obicei al grupului social, în opoziție cu natura. [< fr. culturalisme]. Vezi definitia »
TRIBALÍSM s. n. organizare socială de tip tribal. (< fr. tribalisme) Vezi definitia »
PIETÍSM s. n. Doctrină ascetică a unei secte protestante, care promovează respectarea cu rigurozitate a practicilor religioase, pietatea și misticismul extrem; p. ext. atitudine, comportare a adepților acestei doctrine. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piétisme. Vezi definitia »
NEPTUNÍSM s.n. Concepție neștiințifică în geologie potrivit căreia toate rocile și structurile geologice își au originea în apa mărilor și a oceanelor. [< fr. neptunisme, cf. Neptun – zeul mării la romani]. Vezi definitia »
HIPEREROTÍSM s. n. impuls și preocupări sexuale exage-rate, patologice. (< hiper- + erotism) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z