Definita cuvantului clorosodic
CLOROSÓDIC, -Ă, clorosodici, -ce, adj. Cu clor și sodiu; obținut pe baza tratării chimice a sării. – Clor[os] + sodic.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu clorosodic
FULMÍNIC adj. acid ~ = izomer al acidului cianic, care, cu metalele, formează fulminați. (< fr. fulminique) Vezi definitia »
SCÉNIC, -Ă, scenici, -ce, adj. 1. Care aparține scenei (1), privitor la scenă. ◊ Spațiu scenic = parte a scenei expusă vederii publicului, unde se desfășoară jocul actorilor. Perspectivă scenică = vedere de ansamblu a unui decor. 2. Care este adaptat teatrului, de teatru. – Din fr. scénique, it. scenico, lat. scaenicus. Vezi definitia »
PENICÍLIC adj. acid ~ = substanță antibiotică și bacteriostatică puternică, produsă de unele ciuperci. (după fr. pénicileinique) Vezi definitia »
PAHÁRNIC, paharnici, s. m. (În evul mediu, în Țara Românească și în Moldova) Titlu dat boierului de la curtea domnilor români care avea grijă de băutura domnului, iar în împrejurări deosebite sau la sărbători îl servea personal pe domn, gustând băutura înaintea acestuia pentru a se convinge că nu este otrăvită; boier care avea acest titlu; ceașnic. ♦ (Înv. și reg.) Cel care toarnă băutura în pahare la diferite ocazii. – Pahar + suf. -nic. Vezi definitia »
PATRÍSTIC, -Ă adj. Care ține de patristică. [Cf. fr. patristique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z