Definita cuvantului beza
BEZA, Marcu (1882-1949, n. Vlaho Clisura, Macedonia), scriitor și diplomat român. M. coresp. al Acad. (1923), prof. univ. la Londra. Studii de literatură universală și comparată („Romanul englez contimporan”). Povestiri din viața aromânilor, romane („O viață”), memorialistică („Cartea cu amintiri”). Colecționar de artă.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu beza
HIPNOTIZÁ vb. tr. 1. a aduce pe cineva în stare de hipnoză. 2. (fig.) a exercita o atracție puternică, a captiva, a fascina. (< fr. hyptnotiser) Vezi definitia »
EXTERIORIZÁ vb. tr. a exprima, a manifesta gânduri, sentimente etc. prin cuvinte, gesturi, fizionomie. (< fr. extérioriser) Vezi definitia »
FANTAZÁ vb. intr. a-și imagina, a plăsmui fantasme. ◊ a delira. (< germ. fantasieren) Vezi definitia »
CAUTERIZÁ vb. I. tr. A arde cu cauterul sau cu o substanță caustică (o rană, un țesut etc.) în scop curativ sau pentru dezinfecție. [Pron. ca-u-. / < fr. cautériser]. Vezi definitia »
LITERARIZÁ vb. tr. a crea cu intenții literare, a cultiva în sens literar. ◊ a da o formă literară (unui cuvânt, unei expresii, unui text). – var. literaturiza vb. (< germ. literarisieren) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z