Definita cuvantului convectiv
CONVECTÍV, -Ă, convectivi, -e, adj. (Fiz.) De convecție, al convecției, produs prin convecție. – Din germ. konvektiv.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu convectiv
REPRODUCTÍV, -Ă adj. 1. care reproduce. ◊ care reprezintă o reproducere. 2. care are ca scop sau ca rezultat reproducția. (< fr. reproductif) Vezi definitia »
NEGATÍV, -Ă adj. 1. (op. pozitiv) Care neagă, care tăgăduiește ceva. 2. Care reprezintă o negație. ♦ (Log.; despre judecăți) Care enunță lipsa apartenenței însușirii exprimate de predicat la obiectul exprimat de subiect. ♦ Ostil progresului; distructiv. 3. (Despre numere) Mai mic decât zero. // s.n. 1. Imagine obținută prin expunerea la lumină, developarea și fixarea unei varietăți de material fotografic fotosensibil, caracterizată prin redarea inversată a tonurilor și a laturilor subiectului fotografiat; (p. ext.) hârtie fotografică, placă, film care conține o astfel de imagine. 2. (Poligr.) Literă albă pe fond închis. [< lat. negativus, cf. fr. négatif]. Vezi definitia »
REACTÍV, -Ă I. adj. 1. referitor la reactivitatea chimică; (despre substanțe, radicali etc.) care reacționează ușor în reacții. 2. (fiz.) referitor la reactanță; (despre bobine, condensatoare) care realizează un transfer periodic de energie în circuit. II. s. m. (chim.) substanță având proprietatea de a reacționa în mod specific într-o reacție. (< fr. réactif) Vezi definitia »
COMITÁTIV, -Ă adj. (lingv.) care exprimă ideea de asociere. (<fr. comitatif) Vezi definitia »
COOPERATÍV, -Ă adj. care cooperează; binevoitor. (< fr. coopératif) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z