Definita cuvantului monoarticular
MONOARTICULÁR, -Ă, monoarticulari, -e, adj. (Anat.) Cu o singură articulație. [Pr.: -no-ar-] – Din fr. monoarticulaire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu monoarticular
CALENDÁR, calendare, s. n. 1. Sistem de împărțire a timpului în ani, luni și zile, bazat pe fenomenele periodice ale naturii. 2. Indicator sistematic (în formă de carte, agendă sau tablou) al succesiunii lunilor și zilelor unui an. ◊ Expr. A face (cuiva) capul calendar = a zăpăci (pe cineva), spunându-i foarte multe lucruri. A se uita ca mâța (sau ca pisica)-n calendar = a privi (la ceva) fără a pricepe nimic. 3. Publicație cu caracter variat, care apare o dată pe an, cuprinzând cronologia zilelor anului și diverse materiale cu caracter informativ, beletristic, științific etc. [Var.: (pop.) călindár s. n.] – Din lat. calendarium. Vezi definitia »
țânțar, țânțari s. m. 1. (intl.) informator, denunțător. 2. aromân. Vezi definitia »
REFERENDÁR1 s. m. demnitar al curții franceze însărcinat cu prezentarea și urmărirea cererilor relative la titlurile de noblețe, la dispensele de vârstă etc. ♦ mare ~ = membru al senatului în imperiul francez, care deținea sigiliul adunării. (< lat. referendarius, germ. Referendar, fr. référendaire) Vezi definitia »
CAZUAR (‹ fr., germ.) s. m. Gen de păsări acarenate, răspândite în Australia, ins. Noua Guinee, de c. 160 cm, bune înotătoare și alergătoare, cu corpul turtit lateral, picioare scurte și puternice, terminate cu trei degete și capul acoperit cu o cască cornoasă (Casaurius). ♦ C. australian = pasăre mare (1,65 m), din pădurile Australiei de Nord, solitară, cu penaj negru ca tăciunele și formații cornoase, roșii-violacee, pe cap și pe gît; atinge 50 km /h în alergare (Causarius causarius). Vezi definitia »
FUNCȚIONÁR, -Ă, funcționari, -e, s. m. și f. Persoană care îndeplinește o muncă cu caracter administrativ. [Pr.: -ți-o] – Din fr. fonctionnare (după funcție). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z