Definita cuvantului posibilism
POSIBILÍSM s. n. mișcare socialistă moderată, în Franța în sec. XIX, care căuta să abată proletariatul de la metodele revoluționare de luptă, propunând limitarea activității acestuia la cadrul politicii „posibilului”. (< fr. possibilisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu posibilism
TURÍSM, (2) turisme, s.n. 1. Activitatea cu caracter recreativ sau sportiv, constând din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unei regiuni pitorești sau interesante dintr-un anumit punct de vedere. 2. Autoturism. – Din fr. tourisme, it. turismo. Vezi definitia »
EUDEMONÍSM s. n. Concepție etică și principiu care pune la baza moralei năzuința spre fericire. [Pr.: e-u-] – Din fr. eudémonisme. Vezi definitia »
NEGATIVÍSM s.n. 1. Atitudine de ignorare voită a calităților cuiva sau a ceva. 2. Tulburare psihică manifestată prin tendința bolnavului de a se opune oricărei solicitări din exterior. [Cf. fr. négativisme]. Vezi definitia »
CONCORDÍSM s. n. Concepție care caută să pună de acord învățătura biblică cu rezultatele științei. – Din fr. concordisme. Vezi definitia »
CONȚINUTÍSM s. n. 1. teorie estetică care acordă mare importanță conținutului operei. 2. preponderență a conținutului într-o operă de artă față de mijloacele formale. (după it. contenutismo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z