Definita cuvantului radioheliograf
RADIOHELIOGRÁF s. n. instalație tehnică pentru înregistrarea unor imagini ale activității solare. (< radio1- + heliograf)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu radioheliograf
ACTINOGRÁF s.n. Actinometru înregistrator. [< fr. actinographe, cf. germ. Aktinograph]. Vezi definitia »
BENACERRAF, Baruj (n. 1920), medic american de origine venezuelană. Prof. univ. la New York și Boston. Cercetări de microbiologie, patologie, imunologie și oncologie. Specializat în imunogenetică, a descoperit și inaugurat studiul factorilor genetici în reglarea activității celulelor imunitare. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1990), împreună cu S. Dausset și G.D. Snell. Vezi definitia »
XILOGRÁF, -Ă s. m. f. gravor în lemn. (< fr. xylographe) Vezi definitia »
STAȚIOGRÁF s.n. (Mar.) Instrument de navigație pentru determinarea pe o hartă a poziției unei nave cu ajutorul a două unghiuri orizontale măsurate la trei repere costiere. [Pron. -ți-o-. / < it. staziografo]. Vezi definitia »
TELEGRÁF, (1, 2) telegrafe, s. n., (3) telegrafi, s. m. 1. S. n. Telecomunicație care transmite la distanță semnale (corespunzătoare literelor și cifrelor) cu ajutorul unor aparate electromagnetice; ansamblul instalațiilor necesare în acest scop. ♦ Aparat folosit pentru producerea, recepția și transformarea semnalelor telegrafice în scopul transmiterii telegramelor. 2. S. n. (Înv.) Aparat situat pe înălțimi sau în turnuri de semnalizare, pentru transmiterea la distanță a unor semnale optice. 3. S. m. Nume dat unor plante erbacee ornamentale cu flori albe, mirositoare și cu tulpina agățătoare ajungând până la 5-6 metri (Boussingaultia baselloides), sau cu florile mici, roz-purpurii și cu tulpina fragilă (Tradescantia virginica). – Din fr. télégraphe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z