Definita cuvantului navigraf
NAVIGRÁF, navigrafe, s. n. Instrument de bord al unei aeronave, cu ajutorul căruia se determină deriva și viteza față de sol și se trasează drumul parcurs. – Din fr. navigraphe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu navigraf
HIALOGRÁF s. n. 1. instrument de gravat sticlă. 2. instrument cu dispozitive reglabile și părți transparente pentru desenarea mecanică a perspectivei. (< fr. hyalographe) Vezi definitia »
VECTOCARDIOGRÁF s.n. Aparat electronic folosit în vectocardiografie. [< fr. vectocardiographe]. Vezi definitia »
PLASTOGRÁF, -Ă, plastografi, -e, s. m. și f. Persoană care falsifică documente sau semnături pe documente, dându-le drept autentice; persoană care plastografiază. – Din ngr. plastoghráfos. Vezi definitia »
AEROMETEOROGRÁF s. n. aparat meteorologic pe aeronave pentru înregistrarea variațiilor presiunii, temperaturii și umidității aerului. (< engl. aerometeorograph) Vezi definitia »
HELIOGRÁF, heliografe, s. n. Nume dat mai multor aparate, servind la: a) reproducerea, prin copiere, a desenelor executate pe hârtie de calc cu ajutorul unei hârtii speciale impregnate cu o soluție sensibilă la lumină, developarea făcându-se cu vapori de amoniac; b) transmiterea semnalelor luminoase prin dirijarea, cu ajutorul unei oglinzi, a reflectării razelor solare; c) măsurarea puterii calorice a Soarelui și înregistrarea perioadelor din zi cu timp însorit; d) fotografierea Soarelui. [Pr.: -li-o-] – Din fr. héliographe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z