Definita cuvantului rigodon
RIGODÓN s. n. elem. rigaudon.

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rigodon
ESPADÓN, espadoane, s. n. Sabie mare cu două tăișuri, care se mânuia cu ambele mâini, folosită mai ales în sec. XV-XVI. – Din fr. espadon. Vezi definitia »
CLISTRÓN s. n. tub electronic folosit ca generator și amplificator de unde de foarte înaltă frecvență. (< fr., engl. klystron) Vezi definitia »
PROPAROXITÓN, proparoxitone, adj., s. n. (Cuvânt) care are accentul pe silaba antepenultimă. – Din fr. proparoxyton. Vezi definitia »
ALBERTON, oraș în NE Rep. Africii de Sud (Transvaal), în aglomerația Johannesburg; 230,7 mii loc. (1986). Centru al ind. extractive și prelucrării în districtul minier Witwatersrand. Vezi definitia »
ETALÓN, etaloane, s. n. Mărime, greutate etc. acceptată oficial în știință, în tehnică sau în relațiile economice și care servește ca unitate de bază într-un sistem de măsurare. ◊ Etalon de aur (sau de argint) = unitate-tip a valorilor monetare. Etalon al prețurilor = prețuri impuse de lege printr-un etalon monetar. ♦ Model perfect al unei măsuri-tip, confecționat cu mare precizie și acceptat oficial spre a servi ca bază de comparație. ♦ Fig. Ceea ce poate servi drept model (de urmat). – Din fr. étalon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z