Definita cuvantului saprofitism
SAPROFITÍSM s. n. 1. mod de viață al organismelor saprofite. 2. incapacitate a unor microorganisme de a provoca boli organismului pe care se dezvoltă. (< fr. saprophytisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu saprofitism
EXHIBIȚIONÍSM s. n. 1. Mania, înclinarea de a face exhibiții. 2. (Med.) Perversiune sexuală constând din expunerea în public a organelor genitale. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. exhibitionnisme. Vezi definitia »
CATAMORFÍSM s.n. (Geol.) Totalitatea proceselor care se produc în partea superioară a scoarței terestre. [Cf. gr. kata – în jos, morphe – formă]. Vezi definitia »
HIDROMODELÍSM s. n. tehnica realizării de modele reduse în materie de construcții navale sau de instalații hidraulice. (< fr. hydromodélisme) Vezi definitia »
REGALÍSM s. n. Concepție politică care preconizează regalitatea ca formă de guvernământ; atașament față de monarhie sau față de rege; monarhism. – Regal2 + suf. -ism (după fr. royalisme). Vezi definitia »
BOVARÍSM s. n. stare de insatisfacție și autoiluzionare a unei persoane ce se crede altfel decât este și imită felul de a se comporta al altora. (< fr. bovarysme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z