Definita cuvantului scenicitate
SCENICITÁTE s. f. calitate a unui text de a putea fi reprezentat pe scenă. (< scenic + -itate)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scenicitate
PREȘEDÍNTE, -Ă s. m. f. 1. cel care prezidează o adunare, un tribunal, o organizație de masă; prezident. ◊ cel care conduce dezbaterile unei ședințe, unei comisii etc. 2. șeful statului în unele republici. (după fr. président, lat. praesidens) Vezi definitia »
PERSONALITÁTE, personalități, s. f. 1. Ceea ce este propriu, caracteristic fiecărei persoane (1) și o distinge ca individualitate; ansamblu de trăsături morale sau intelectuale prin care se remarcă o persoană; felul propriu de a fi al cuiva. ◊ Personalitate juridică = calitatea de a fi persoană juridică. 2. Persoană cu aptitudini deosebite și cu alese însușiri intelectuale și morale, care se realizează și se manifestă în mod practic prin reușite într-un anumit domeniu de activitate. 3. Persoană care deține o funcție importantă în viața politică, socială, culturală; personaj (1). 4. (Astăzi rar; mai ales la pl.) aluzie tendențioasă și jignitoare la adresa unei persoane (1). – Din fr. personnalité, germ. Personalität. Vezi definitia »
ECUMENICITÁTE s. f. caracter ecumenic. (< fr. oecuménicité) Vezi definitia »
PROTOCORDÁTE s. n. pl. încrengătură de animale asemănătoare vertebratelor inferioare: amfioxul etc. (< fr. protocordés) Vezi definitia »
INDIGNITÁTE s. f. lipsă de demnitate; nemernicie. (< fr. indignité, lat. indignitas) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z