Definita cuvantului scolasticism
SCOLASTICÍSM s. n. concepție specifică scolasticii; metodă scolastică. (< fr. scolasticisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scolasticism
ANEXIONÍSM s. n. Politică de anexiune. [Pr.: -xi-o-] – Fr. annexionnisme. Vezi definitia »
CREAȚIONÍSM s. n. Concepție teologică potrivit căreia sufletul fiecărui individ provine, prin creație nemijlocită, de la Dumnezeu, afirmându-se astfel că sufletul este un principiu deosebit de trup. [Pr.: cre-a-ți-o-] – Din fr. créationisme. Vezi definitia »
ZEGHÍSM s.n. v. zegism. Vezi definitia »
ANTIIMPERIALÍSM s. n. mișcare socială împotriva politicii imperialiste de forță și dictat, a tuturor formelor de exploatare și dominație a popoarelor. (< fr. anti-impérialisme) Vezi definitia »
SOCIALÍSM s. n. 1. formațiune social-economică întemeiată pe proprietatea colectivă asupra mijloacelor de producție și de schimb, ca urmare a desființării claselor sociale. 2. concepție social-politică care susține îngrădirea proprietății private. ♦ ~ științific = parte constitutivă a marxismului, care studiază structura și dinamica proceselor trecerii de la orânduirea capitalistă la cea comunistă; ~ utopic = ansamblu al concepțiilor premarxiste care susțineau necesitatea socialismului, dar nu cu argumente științifice, ci „raționale” și morale. 3. ansamblu de doctrine ale partidelor de stânga nemarxiste. (< fr. socialisme, germ. Sozialismus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z