Definita cuvantului sensibilitate
SENSIBILITÁTE s. f. 1. proprietate a organismelor animale de a simți, de a percepe prin simțuri tot ceea ce vine din afară. ◊ calitate a materialelor fotografice de a fi sensibile. 2. însușirea de a fi foarte simțitor; afectivitate, emotivitate. ◊ receptivitate artistică. ◊ predispoziție a organismelor la diferite boli. 3. însușire a unui instrument sau aparat de a fi sensibil. 4. (chim.) mărime a concentrației unei soluții, în substanța de analizat, care produce, în timpul unei reacții de recunoaștere, un efect la pragul percepției senzoriale. 5. viteza cu care reacționează o emulsie fotosensibilă pentru a se obține o anumită înnegrire a argintului în funcție de cantitatea de lumină recepționată. (fr. sensibilité, lat. sensibilitas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sensibilitate
ROMANITÁTE s. f. 1. caracter romanic al unui popor, al unei culturi; latinitate. ◊ origine, descendență romanică. 2. totalitatea popoarelor romanice. (< fr. romanité, it. romanità, lat. romanitas) Vezi definitia »
SEMIPÚNTE s. f. (mar.) porțiune a punții principale în pupa arborelui mare. (< semi- + punte) Vezi definitia »
postnicéște, adv. (înv.) ca un pustnic, în felul pustnicilor. Vezi definitia »
FEROCITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este feroce; cruzime, sălbăticie, violență. ♦ Faptă crudă, sălbatică, violentă. [Cf. it. ferocità, fr. férocité, lat. ferocitas]. Vezi definitia »
EXPLOZIBILITÁTE s.f. Însușirea de a exploda, de a fi explozibil. [Cf. fr. explosibilité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z