Definita cuvantului sinostrors
SINOSTRÓRS, -Ă adj. întors de la dreapta spre stânga. (< fr., lat. sinistrorsus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sinostrors
TRAVÉRS s.n. 1. (Mar.) Partea de jos și de sus a coastei unei corăbii. ♦ Direcție perpendiculară pe direcția în care se deplasează o navă. ◊ Vânt de travers = vânt care bate dintr-o direcție (aproape) perpendiculară pe axa longitudinală a navei. 2. Nume generic pentru țesăturile care au dungi transversale. [Pl. -se, -suri. / < fr. travers]. Vezi definitia »
DISCÚRS, discursuri, s. n. Expunere făcută în fața unei adunări; cuvântare. ♦ (Franțuzism înv.) Tratare în scris a unui subiect de natură științifică sau literară. – Din fr. discours, lat. discursus. Vezi definitia »
CURS1 s. n. 1. ciclu de lecții sau prelegeri ținute la o catedră de învățământ superior. 2. volum care reunește un asemenea ciclu. (< fr. cours) Vezi definitia »
EXTRÓRS, -Ă adj. 1. (despre antere, ovule) care se deschide spre exterior. 2. (despre un organ) curbat în afară. (< fr. extrorse, lat. extrorsum) Vezi definitia »
AFTER HOURS [ÁFTĂR AUĂRS] s. n. reuniune amicală după orele de activitate cotidiană, ca prilej de a cânta muzică în ansamblu. (< engl. after hours) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z